Най-малко 31 души загинаха в Южна Бразилия поради силна буря, която

...
Най-малко 31 души загинаха в Южна Бразилия поради силна буря, която
Коментари Харесай

31 души са загинали и 1650 са останали без домове след силна буря в Южна Бразилия

Най-малко 31 души починаха в Южна Бразилия заради мощна стихия, която аргументи наводнения в няколко града. Това оповестиха управляващите през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Губернаторът на Рио Гранде до Сул Едуардо Лейте изясни, че броят на жертвите е най-високият в щата. По думите му към 60 града са били наранени от бурята. Тя е класифицирана като извънтропичен циклон. Лейте сподели, че 15 от смъртните случаи са настъпили в една къща в Мукум, град с към 50 000 поданици.

Правителството на щата Рио Гранде до Сул заяви, че от понеделник вечерта без дом са останали 1650 души.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва сподели, че е разговарял с Лейте, с цел да предложи цялостната поддръжка на държавното управление за щата.
 54 са жертвите на бурята в Бразилия
54 са жертвите на бурята в Бразилия

Властите потвърдиха, че 15 деца са умряли

Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин цели фамилии стоят по покривите на къщите си, поради наводненията , породени от излизането на реките от коритата им. От кметството в Мукум споделиха, че жителите би трябвало да разчитат на доставки за нуждите си през идващите 72 часа.

Едуардо Лейте разгласи по обществените мрежи, че един от починалите е жена, която е била пометена по време на опит за избавяне.

Рио Гранде до Сул беше ударен от различен извънтропичен циклон през юни, който умъртви 16 души и аргументи опустошения в 40 града.
 14 са починалите след сриването на жилищен блок в Бразилия
14 са починалите след сриването на жилищен блок в Бразилия

Вероятно неприятно строителство и проливни дъждове са довели до нещастието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР